Kunstnerbyen Skien

Skien kommune har etablert prosjektet Kunstnerbyen Skien som et ledd i å imøtekomme utfordringene byen har i forhold til å virke tiltrekkende på miljøer og enkeltpersoner som kan bidra til å revitalisere Skien som en levende kunst- og kulturby.

Stipender
I 2006 ble første runde med kunstnerstipend utdelt. Kunstnerstipendet består av 150.000,- kr og 12 måneders opphold i Skien med fri leilighet og verksted. I tillegg deles det ut to arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere á kr 25.000,-. Alle stipendene utlyses årlig med søknadsfrist 31. august. Mer info om stipendene her.

Atelierer
I 2007 ble det etablert et atelierfellesskap for profesjonelle kunstnere i den gamle Spritfabrikken, Spriten, på Klosterøya. Målsetningen med atelierfellesskapet er å bidra til at regionens profesjonelle kunstnere skal få bedre arbeidsvilkår og gjøre det lettere for kunstnere og andre profesjonelle kunstaktører å etablere seg i Skien.

Kunsthall
I 2012 åpnet Spriten som produserende kunsthall etter omfattende oppussing. Kunsthallen gir muligheter for både fremvisning og produksjon av kunst innenfor et bredt spekter av sjangere og uttrykk. I tillegg inneholder hallen formidlingsareal for skoleklasser og mindre grupper og et digitalt verksted/forelesningsrom.

Les denne fine artikkelen i Scan Magazine om Spriten og Telemark Kunstersenter.

­
­
© Christer L. Sørensen

Skiens Kunstforening er en medlems-basert kunstforening som driver med utstillingsvirksomhet og andr...

© Marit Kleppe

Skiens kuleste kunsthall ligger på Klosterøya, noen få minutters gange fra Skien sentrum.

Telemark Kunstsenter er et informasjonssenter og en formidlingsinstitusjon av profesjonell billedkun...

Powered by tellUs
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.