Nils Løberg

Utstilling - Löberg og Lysaker

Skiens kunstforening får en naiv start på året 2018, de begynner året med en minneutstilling over den lokale maleren og naivisten Niels Løberg. Løberg ville ha vært 100 år i 2018 og Skien kunstforening og Løbergs etterkommere ønsker å markere dette, ikke bare med en minneutstilling, men også med et fokus på Løbergs stilretning Naivismen. Skiens kunstforening har derfor invitert med en ung naivist, Erlend Lysaker. 

Utstillingen har blitt jobbet frem etter et nært samarbeid med Løbergs etterkommere, som tilsammen har en stor samling av hans malerier i privat eie. Det er med utgangspunkt i etterkommernes samling utstillingen bygges opp og flere av maleriene har aldri vært vist offentlig før.

Niels Løberg begynte ikke å male før pensjonisttilværelsen sin etter et langt liv som jernbinder. Han var autodidakt og satt i gang sent i livet med å male, tross det så finnes det i dag en stor produksjon etter ham. Han er også kjøpt inn av …han debuterte på…. Han engasjerte seg i det lokale kunstmiljøet i Skien og har satt varige spor etter seg her. De fleste i skien og omegn har et forhold til ham da flere av hans verk henger rundt omkring i offentlige bygg, på sykehuset, museet, fritidsparken etc. Det som er spennende med denne minneutstillingen er at vi vil se en litt annen side av Løberg enn det vi er vant til. Vi vil nå få se mer av den politiske Løberg, den Løberg som stiller spørsmål og kommenterer, heller enn å skildre kjente steder i lokalmiljøet, som vi er mer vant til å se. Løberg hadde et stort samfunnsengasjement og motivene spenner fra enkle hverdagsscener til skarpe politiske kommentarer.

Erlend Smidt Lysaker jobber både i det abstrakte og naivistiske formspråket, men det er kun naivistiske bilder som vil bli vist i denne utstillingen. Lysaker og Løberg tilhører den samme tradisjonen men har allikevel svært forskjellige uttrykk. Der hvor Løberg overøser sine lerreter med detaljer så har Lysaker et mer minimalistisk, men fortsatt et naivt billedspråk. Ved å sammenstille disse to kunstnerne så ønsker vi å belyse mangfoldet og bredden men også det de har til felles; stilretningen.

Nils Løberg
Erlend Lysaker
Adresse

Lundegt. 6
3724 Skien

www.skienskunstforening.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: post@skienskunstforening.no
Telefon: 94140364

Tider

Man - Fre ( 13.01 - 25.02 )
09:00 - 19:00 Ibsenhusets foaje

Lør ( 13.01 - 25.02 )
12:00 - 15:00 Ibsenhusets foaje

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.