Utstilling med Gonsholt

Utstilling - Gonsholt/Gjestland

En glasskunstner og en smykkekunstner, begge fra Grenland, er månedens utstillere hos Galleri Osebro i Porsgrunn.  

Som en del av miljø og bærekraft er referanser til det grønne en sentral tanke i denne utstillingen. Med felles utgangspunkt i sirkelen, viser smykkekunster Fanny Sophie Gjestland og glasskunstner Tuva Gonsholt to separatutstillinger – sammen, i utstillingen «Kosmos».

Verbet å sirkulere betyr å kretse om å være i omløp. Sirkelen er den viktigste og mest utbredte av de geometriske formene. Den har verken en begynnelse eller en slutt, verken en retning eller orientering mot noe annet.

Fann Sophie Gjestland
- Når jeg hugger ut sirkelformede skiver, kommer jeg også til å lage
hull. Altså både det som mangler - og det som er igjen. Jeg kan stanse ut både metaller og andre mykere materialer, som gummi, lær, folier, kartong og stoff. Disse settes siden sammen til smykker og objekter med referanser til gjenbruk og det grønne skiftet.

Tuva Gonsholt
- Meitemark er virvelløse dyr med en rosa kropp. Meitemarker har ikke øyne, men lysømfintlige celler i huden, særlig på den fremre delen av kroppen som er delt i mange korte ledd eller ringer, som den bukter og beveger seg med. Meitemarken har stor betydning for plantenes vekst, fordi den lager moldjord og vender de øverste jordlagene så den blir full av hull og ganger. Måten meitemarken er bygd opp på, hvordan den beveger seg, dens levesett og betydning i vårt økosystem finner jeg svært fasinerende. Dette har jeg oversatt til mitt eget formspråk i en serie glassobjekter.

Utstillingen er støttet av Regionale Prosjektmidler for visuell kunst.

 

 

Utstilling med Gonsholt
Smykkeutstilling
Adresse

Storgt. 170
3915 Porsgrunn

www.galleriosebro.no

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Tir - Fre ( 02.03 - 31.03 )
10:00 - 17:00 Galleri Osebro

Lør ( 02.03 - 31.03 )
11:00 - 15:00 Galleri Osebro

Søn ( 02.03 - 31.03 )
12:00 - 15:00 Galleri Osebro

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.