Litterære outsidere

Morten Øen og Cornelius Jakhelln i samtale med Ørjan N Karlsson

Cornelius Jakhelln og Morten Øen i samtale med Ørjan N. Karlsson.
Litteraturhuset vil vinteren 2018 ha to arrangementer på Folque i gågata i Skien. Velkommen til «LiS på Folque» 2 av 2.


Denne gangen ønsker vi å undersøke litteratur i høyrefeltet og gjør plass for to prisbelønte forfattere som vet å engasjere og provosere med sine bøker. I deres siste bøker står særlig utenforskapet i sentrum, noe vi vil utforske nærmere på Folque.

Du får møte Cornelius Jakhelln og Morten Øen i samtale med forfatter og styremedlem i LiS Ørjan Nordhus Karlsson.

Mens Jakhelln utforsker ekstremisme på høyresiden, går Øen i dybden på dem som trekker seg tilbake eller isolerer seg fra storsamfunnet. Begge skriver de litteratur som plasserer dem på høyresiden.

I tillegg til å være forfatter og musiker omtales multikunstneren Cornelius Jakhelln også som «kunstprovokatør». Hans siste roman, Nazi jihad, ble endelig utgitt på Jakhellns eget forlag i 2017. Den skiller seg utvilsomt ut i den norske samtidslitteraturen. Boken er – med Jakhellns egne ord – en filosofisk ungdomsroman. I romanen plukker han fra hverandre hatet til de to unge, radikaliserte hovedpersonene plukkes fra hverandre, argument for argument.

Morten Øen presenterer seg som «klassisk libertarianer og klassisk liberalist», noe som kommer til uttrykk i hans to romaner, Tellemarck (2015) og Norge om våren, som ble sluppet i høst. I romanene har en solstorm slått ut strømmen verden over, og samfunnet slik vi kjenner det, har brutt sammen. Millioner har dødd. Det norske sosialdemokratiet – med sin velferdsstat og omfordelingspolitikk – er en saga blott.

Utgangspunktet for dette forfattermøtet er en debatt som gikk i Morgenbladet i høst. I korte trekk handlet den om at ikke alle norske forfattere står støtt på venstresiden: Hvordan er det å være forfatter og ikke føye seg inn i folden? Og hva gjør den politiske enigheten med bøkene som skrives? Hva skyldes denne tilsynelatende politiske ensartetheten i landets ellers kanskje mest frittenkende yrkesgruppe? Har det alltid vært sånn? Eller er dette særegent for vår tid? Og hvilke konsekvenser har det for litteraturen som skrives? Eller beror kanskje hele problemstillingen på en journalistisk synsfeil? Spørsmål vi vil komme tilbake til i samtalen med Jakhelln og Øen.

GRATIS.
 

Adresse

Henrik Ibsensgate 10
3724 Skien

Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Ons ( 14.03 - 14.03 )
19:00 Folque Cafe - Skien

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.