Lille Eyolf, © Teater Ibsen

Lille Eyolf, © Teater Ibsen

Lille Eyolf

Lille Eyolf er kanskje Ibsens mest mystiske, magiske og mørke stykke. Et drama om å miste et barn, miste seg selv - og gjenoppstå på nytt.

Alfred Allmers har nettopp kommet hjem fra en fjelltur. Turen har gitt ham ny innsikt: I stedet for å fullføre avhandlingen sin om "det menneskelige ansvar", skal han ta det menneskelige ansvar - i kraft av å ta seg bedre av sin handikappede sønn, Eyolf. 

Eyolf er delvis lam etter å ha falt ned fra stellebordet som spedbarn. Grunnen til at ekteparet Alfred og Rita ikke passet på, er at de hadde sex. Eyolf halter derfor rundt som en kronisk påminnelse på foreldrenes omsorgssvikt. 

Ekteparets kjærlighetsliv er så godt som dødt, til Ritas store fortvilelse. Barnet er i veien. "Jeg skulle ønske jeg aldri hadde født ham", sier hun rett ut. Det er da Rottejomfruen banker på døren, og spør om det ikke kan være slik at de har "noe som gnager her i huset"...

Teater Ibsen har hentet inn et fantastisk internasjonalt team til å iscenesette dette mørke dramaet. Den tyske regissøren Silvia Rieger har jobbet ved det prestisjefylte teateret Volksbühne i Berlin i 25 år, og satte nylig opp, og spilte hovedrollen i Kong Lear på deres hovedscene. Hun tar med seg sin faste italienske scenograf, Laurent Pellessier.

Rolleliste: 
Rita: Mari Dahl Sæther
Alfred: Stian Isaksen
Asta/Eyolf: Mathilde Alfrida Jakobsen
Borgheim: Patrik Asplund Stenseth
Rottejomfruen: Ola Otnes

  

Adresse

Hollenderigata 15
3732 Skien

www.teateribsen.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: firmapost@teateribsen.no
Telefon: 35 90 50 50

Tider

Tor, Fre ( 12.04 - 13.04 )
19:00 Teater Ibsen

Lør ( 14.04 - 14.04 )
14:00 Teater Ibsen

Man - Tor ( 16.04 - 19.04 )
19:00 Teater Ibsen

Tir, Ons ( 08.05 - 09.05 )
19:00 Teater Ibsen

Man, Tir ( 14.05 - 15.05 )
19:00 Teater Ibsen

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.