Aleksandra Niemczyk

Aleksandra Niemczyk

Niemczyk har en solid kunstnerisk utdannelse med en mastergrad i maling og litografi, og en mastergrad fra Bela Tarr Film factory. Begge uttrykkene er sentrale elementer i hennes kunstnerskap.I maling og kunstfilm er Niemczyk alltid ute etter måter å blande lag av sannhet med illusjon, og observasjon med frie assosiasjoner og tanker.

Maleriene hennes uttrykker en respons hun får ved å ta inn de nære omgivelser, med alle sanser, og skape disse elementene om til et billedspråk bestående av geometriske abstraksjoner. Dette billedspråket er basert på bruk av enkle geometriske former, plassert i ikke-illusjonistiske rom og satt sammen til objektløse komposisjoner. Niemczyk velger ut former og motiver, og omdanner dem til abstrakte elementer og setter dem sammen igjen på nytt. Med stor respekt for de store nonfigurative modernistene, viser Niemczyk en kompromissløs dedikasjon til abstraksjon, basert på organisk geometri og fargelære. Hun jobber mot komplekse estetiske sammenstillinger av linjer, farger, og former.

Niemczyk filmer er fiktive, oppkonstruerte, kunstige virkeligheter. Ved hjelp av lyd og bilde ønsker hun å ta vare på eller gjenskape «disse øyeblikkene som er forbi». Hun utforsker uforklarlige og mystiske fenomener, situasjoner eller legender og drømmer. Hennes røtter i maleriet kan tydelig sees i det visuelle blikket som driver hennes filmfortellinger. Hun utforsker drømmenes logikk, minner og overnaturlige fenomener, noe som gir henne et distinkt poetisk og egenartet uttrykk.

Aleksandra Niemczyk vil vise nye malerier i Skiens kunstforening, samt at vi vil i samarbeid med Grenland filmklubb vise to av hennes nyere filmer «Baba Vanga» og «Centaur».

Adresse

Lundegt. 6
3724 Skien

www.skienskunstforening.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: post@skienskunstforening.no
Telefon: 94140364

Tider

Man - Fre ( 10.03 - 21.04 )
09:00 - 19:00 Ibsenhusets foaje

Lør ( 10.03 - 21.04 )
12:00 - 15:00 Ibsenhusets foaje

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.