© Helge Oland

Kyststien: Valle - Fossing

Denne delen av kyststien er gjennomgående grei å gå, uten store høydeforskjeller.

Denne delen av kyststien er lett å gå, uten store høydeforskjeller.

På grunn av Bambles topografi er det på relativt store deler av strekningen ikke mulig å la stien gå helt i vannkanten. I stedet kan man gå på koselige, gamle stier gjennom skogen.

Valle har butikk, og i sommerhalvåret er det også issalg og restaurant i en sjarmerende og travel gjestehavn. Fra Valle går man nordover på gang/sykkelvei langs vannet ca. 500 m og tar av mot Vallekjær. Mot Vallekjær passerer man Prestvika, som i en periode var utskipningshavn for Apatitt fra Ødegårdens verk. Nå er det en større småbåthavn og servicesenter med store haller for innendørs vinterlagring av båter.

Stien går videre forbi den gamle gården ved Bakerovnen, og etter ca. 1 km tar man inn på en bred og god skogsti. Her får man fin utsikt over Fossingfjorden. Skogstien går gjennom restene etter to store murer fra isdammer. De gir et godt inntrykk av hvilke dimensjoner slike isdammer kunne ha.

Man går forbi den gamle plassen Nedre Hovet før man tar av mot Øvre Hovet. Her var det fastboende til midt i forrige århundre, men er nå fritidsbolig. En liten bekk krysses før man fortsetter på en koselig skogsti til et åpent dalsøkk. Etter dalsøkket er det traktorvei med en del stein og noe ulendt i begynnelsen, men dette bedrer seg etter kort tid. Traktorveien følges nesten frem til Vestre Grimsrød gård.

Kyststien til Frosteveien. Man følger denne til brua over eidet mellom Grummestadvannet og Fossingfjorden. Her lå Fossing tresliperi og man har kommet til Kragerøs grense. Det er mulig å fortsette turen på kyststien gjennom Kragerø kommune.

Dersom det ikke er ønskelig å gå hele turen, kan dette alternativet forsøkes:

1. Start på Valle, eller eventuelt på parkeringen ved Vallekjær, og følg kyststien frem til sørenden av Grimsrødtjenn. Gå nordover langs østsiden av vannet til traktorveien fra Østre Grimsrød. Følg denne sørover til du støter på kyststien igjen i dalsøkket. Følg deretter stien tilbake til utgangspunktet.

Andre alternativer kan også utforskes ut fra kartet, men pass da på at parkering ikke skjer til hinder og sjenanse. Det er ingen regulert parkering videre på denne strekningen.

Lengde: ca. 8,5 km
Varighet: 3 timer +
Gradering: Middels +
Passer: Voksen, barn

© Helge Oland
© Helge Oland
© Steinar Skilhagen
© Helge Oland
© Helge Oland
Adresse

3960 Stathelle

www.ut.no

Avstand
  • lengde i km (8,5)
Generelle fasiliteter
  • varighet (3 timer)
Gradering
  • middels
Klassifisering
  • Vandring
Natur og terreng
  • kystområde
Sesong
  • Høst
  • Sommer
  • Vår
Spesial
  • skogsområde
Sportsaktiviteter
  • vandreruter
Se også
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@grenland.no
Telefon: 35905520

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.