Kyststien: Rognstranda - Åby

Denne delen av kyststien er lett å gå med kun få bratte bakker.

På Rognstranda er det campingplass med flott sandstrand og grillplass. Geoparken Gea Norvegica Geopark har informasjonstavler som viser den helt spesielle geologiske historien på stedet.

Fra Rognstranda går stien delvis gjennom hytteområder mot Hydrostranda. Det er mange fine avstikkere til sjøen for fisking eller rasting. 

Hydrostranda har servicesenter og blankskurte svaberg med ypperlige bademuligheter. Badestranda har langgrunn, fin strand og flott gresslette innenfor.

Kyststien går videre til innkjøring for hyttefeltet, men det er mulig å følge en egen merket sti over Svaneheia, rett vest for stranda. Denne stien er til dels bratt og kan være vanskelig å gå hvis det er vått og glatt. Ellers er turen fin, med flott utsikt over havet.

Fra parkeringsplassen for Hydrostranda går stien gjennom skogen, delvis på veien til gården Kløvsgård og så videre mot Vinjestranda. I bakken ned mot Vinjestranda anbefales det å ta en avstikker til et flott utkikkspunkt (skiltet) over Vinjestranda.

I bunnen av bakken kommer man til Vinjekilen. Dette har vært en isdam og er nå naturreservat. Herfra gikk den gamle ferdselsveien til Bamble kirke og det er nå anlagt gang- og sykkelvei til kirken fra området. Stien går videre langs den idylliske Vinjestranda, hvor det ofte kan være store flokker med svaner.

Parkering:
På Rognstranda er det parkering for besøkende rett utenfor bommen til campingplassen. Fra parkeringen går man inn på campingplassen mot sandstranda. Informasjonen om geoparken ligger på vestsiden av stranda. Her møter man merkene for kyststien.

Ved Åby er det egen parkeringsplass for brukere av kyststien. Følg Valleveien noen hundre meter og ta til venstre ved eget parkeringsskilt for kyststien. Parkeringsplassen ligger 60-70 m fra Valleveien.

Langs stien finner man stor parkeringsplass ved innkjøringen til Hydrostranda. Her finner man merkingen for kyststien i sør-vestre hjørne av parkeringsplassen.

Egen parkeringsplass for brukere av kyststien på Vinjestranda. Etter avkjøring fra E-18 kommer man til et veiskille (Y-kryss), hvor man skal holde til venstre. Parkering på venstre side av veien, med egne skilt for parkering til kyststien.

Følg veien videre til fots et lite stykke til merkene for kyststien.

Lengde: ca. 7,9 km
Varighet:  3 timer +
Gradering: Middels +
Passer: Voksen, barn

© Steinar Skilhagen
Adresse

3960 Stathelle

www.ut.no

Avstand
  • lengde i km (7,9)
Generelle fasiliteter
  • varighet (3 timer)
Gradering
  • middels
Klassifisering
  • Vandring
Natur og terreng
  • kystområde
  • skogsområde
Sportsaktiviteter
  • vandreruter
Se også
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@visittelemark.no
Telefon: 35905520

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.