Utsikt over Rognstranda. Fint utsiktspunkt fra kyststien

Kyststien: Langesund - Rognstranda

Langesund er vel verd å rusle litt rundt i før man begir seg inn på stien. 

Følg Vaterlandsgate fra torvet i Langesund til Furustranda, gjennom idyllisk, hvitmalt trehusbebyggelse, hvor man kan ta avstikkere inn i smale smau eller ut til de karakteristiske bryggene som strekker seg langt ut i sundet. Man får glimt inn i velstelte hager og ut til det langstrakte sundet og til Langøya med fyret helt ytterst. Fra torget gjennom Vaterlandsgate er det merket med egne skilt og blåmerker på stolper. På Furustranda står det informasjonstavle om kyststien.

Stien går videre rundt på Tangen fort, med mange historiske minnesmerker og sjeldne plantearter. Dette er et nedlagt kystfort fra krigens dager og det er gode informasjonstavler om historien på stedet. Herfra er det storslagen utsikt mot Langøytangen fyr og store deler av skjærgården.

En bred og god sti går videre til Steinvika, som er et populært turmål for bading og soling og for å oppleve storhavet i ruskevær. Geologiinteresserte kan finne spennende fossiler her, og stedet er en viden kjent del av Geoparken.

Se info på: www.geoparken.no

Kyststien går videre på gamle stier og kommer til tradisjonsrike Langesund Bad og deretter til flotte Krogshavn med sine store gressletter til ballspill og andre aktiviteter. Her er det ypperlige bademuligheter på svaberg eller sandstrand. Det er anlagt grillplass med bord og benker. Dette er Bambles tusenårssted og man finner ankeret etter Full City, som gikk på grunn utenfor kysten sommeren 2009.

Det er informasjonstavler om kyststien både ved Langesund bad og i Krogshavn.

Etter Krogshavn går stien forbi Kjerrvik med flott utsikt over havet. Man går nordover på høydene over fjorden og kommer til den langgrunne Sandvika. Stien tar en avstikker til Jypleviktangen, en odde som stikker rett ut i havet og er et yndet utfartssted. Etter vandring i noe kupert terreng kommer man til Rognsåsen, med unik utsikt over skjærgården. Her er man helt i kanten av det geologisk interessante Oslofeltet. Fra Rognsåsen går stien ganske bratt nedover til Rognstranda. Her er det campingplass og flott sandstrand med grillplass. Geologiparken Gea Norvegica Geopark har informasjonstavler her, som viser den spesielle geologiske historien på stedet.

Store deler av stien går gjennom naturreservater, så det er viktig å følge de regler som gjelder for slike områder (se informasjontavlene). Ettersom hele området ligger på kalkholdig grunn, har det en svært rik flora. Flere steder langs stien finnes det informasjonstavler om områdets flora og fauna.

Parkering:
I Langesund er det offentlig parkering flere steder. Langs stien er det gode parkeringsmuligheter i Krogshavn og på egen parkering for besøk til Jypleviktangen (her er det skiltet til kyststien).

På Rognstranda er det parkering rett utenfor bommen til campingplassen. Fra parkeringen går man inn på campingplassen mot sandstranda. Informasjonen om geoparken ligger på vestsiden av stranda, men stien mot Rognsåsen går nordøstover fra stranda.

Lengde:  ca. 9,8 km
Varighet: 4 timer +
Gradering: Middels +
Passer: Voksen, barn

Utsikt over Rognstranda. Fint utsiktspunkt fra kyststien
Vakker kyststi med flotte utsiktspunkt, © VisitGrenland
Jyplevika i Bamble. Endel av kyststien fra Langesund til Kragerø., © Bamble Turlag
Fine stier langs kysstien, her på vei til Tangen Fort, © Bamble Turlag
Tangen fort i Langesund, © bamble Turlag
Brua i Krogshavn. Endel av den blåmerkede kyststien i Bamble.
Utsikt over Hydrostranda, fra kystien!
Adresse

3970 Langesund

www.ut.no

Adgang /Tillgang
 • turstier- merkede
Avstand
 • lengde i km (9,8)
Gradering
 • middels
Natur og terreng
 • fotturområde
 • geologiske forekomster
 • hav/fjord
 • kupert
 • kystområde
 • løvskog
 • utsiktspunkt
Sesong
 • Hele året
 • Høst
 • Sommer
 • Vår
Varighet
 • 4 timer
Se også
Powered by tellUs

Kontakt

E-post: info@visittelemark.no
Telefon: 35905520

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.