Langesund

Langesund er den kystbyen i Norge som har flest soldager i året, og byen yrer av folkeliv fra mai til august. Da blomstrer kulturlivet med konserter og festivaler som preger bybildet. Hver sommer arrangeres det blant annet Internasjonal Shantyfestival og Langesund Sjømat festival.

Wrightegaarden er  byens konsertscene og ligger midt i sentrum. Her arrangeres det en rekke store konserter gjennom hele sommeren, og artister som Bob Dylan, A-ha , Leonard Cohen, Little Richard, B.B. King, Turboneger og  Elton John har holdt konserter i byen. Postgirobygget spiller hver sommer på Wrightegaarden, og har laget sangen Sommer på jorda som henviser til sommerbyen Langesund.

Historisk sett er Langesund en by med lange maritime tradisjoner og var tidlig en av Norges viktigste skipsfartbyer. Langesund ble tollsted i 1570, og var på 1580-tallet en av de største utførselshavnene for trelast i Norge. Fra 1602 til omkring 1635 drev nederlendere et saltverk som kong Christian 4 bygde på Langøya for å rense innført salt. På slutten av 1600-tallet startet et stort skipsbyggeri. Så da trelasten opphørte, ble skipsbygging og sjøfart de viktigste næringene i byen.

Av severdigheter i byen bør nevnes: Langøytangen Fyr, Tangen Fort, Langesund Bad, Cudrio Kystmuseum og det store innendørs badelandet tilknyttet Quality Hotel & Resort Skjærgården. Fra Langesund kan man også ta ferje til Helgeroa i Vestfold.

Er du i Langesund kan du velge om du vil sykle rundt til de forskjellige attraksjonene i byen- eller om du vil sykle til Stathelle ( ca åtte km). Langesund er endel av sykkelrute 1, og mange ankommer fergen fra Helgeroa for å sykle på den merkede ruten sørover mot Valle og Kragerø.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.